Nutriční hodnoty (Bavorské preclíky z domácí pekárny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 307 kJ / 3 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 10,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,96 g |
Sacharidy | 739,60 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,25 hrnku 1,25 hrnku teplé vody | Voda | 312.5 ml |
1 1 polévková lžíce sušeného droždí | Droždí sušené | |
4 hrnky 4 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
1 sáček 1 sáček (13g) kypřícího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
2 lžičky 2 lžičky soli - postup viz níže) | Sůl mořská | 16 g |
aspoň 4 4 vrchovaté polévkové lžíce sody bikarbony | Jedlá soda | |
hrubá sůl na posypání (nemusí být) | Sůl mořská | |
Pozn.: 1 hrnek 1 hrnek = 250 ml |