Nutriční hodnoty (Bavorské preclíky z domácí pekárny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 307 kJ / 3 658 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 115,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 12,00 g |
| –– mononenasycené | 2,00 g |
| –– polynenasycené | 10,00 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,53 g |
| Sůl | 16,96 g |
| Sacharidy | 739,60 g |
| – cukry | 50,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku teplé vody | Voda | 312.5 ml |
| 1 1 polévková lžíce sušeného droždí | Droždí sušené | |
| 4 hrnky 4 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 1 sáček 1 sáček (13g) kypřícího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli - postup viz níže) | Sůl mořská | 16 g |
| aspoň 4 4 vrchovaté polévkové lžíce sody bikarbony | Jedlá soda | |
| hrubá sůl na posypání (nemusí být) | Sůl mořská | |
| Pozn.: 1 hrnek 1 hrnek = 250 ml |