Nutriční hodnoty (Jablkovo-ořechová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 622 kJ / 2 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,63 g |
| Tuky | 119,60 g |
| – nasycené | 11,76 g |
| – nenasycené | 97,92 g |
| –– mononenasycené | 69,09 g |
| –– polynenasycené | 28,82 g |
| ––– omega 3 | 8,35 g |
| Vláknina | 16,07 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 296 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 371,64 g |
| – cukry | 182,04 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 250 g 250 g nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1/2 1/2 citronu (kůra a šťáva) | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 hrsti 2 hrsti hrubě nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |