

Srnčí maso po zámecku
Suroviny
- 1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky)
- 1 lžička koření na divočinu (nebo roztlučený jalovec)
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 100 g slaniny
- 1 cibulka
- 1 sklenka červeného vína
- 1 citron
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky.
Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky.
Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem.
Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.
Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme jemně nakrájenou cibulku a přimícháme maso.
Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.
Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky.
Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme. Podáváme s vařenými krupicovými noky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Srnčí maso po zámecku
-
Opravdu musím ohodnotit, a to jen tou nejlepší známkou. Dnes vyzkoušeno ze srnčí kýty a otestováno na myslivcích i nemyslivcích a všichni jen chválili a přidávali si. Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory.
-
to je teda krásné foto
vylouplo se z náhodných
-
Jahodo to se ti povedlo,dle foteček
jídlo by se mohlo klidně tak servírovat i na zámku
+1Receptík jak vidno je super
-
Po dlouhé době jsem byla obdarována srnčím, tak si to užívám. Zvolila jsem tento recept, protože mne zaujal svou jednoduchostí(a také čtu v komentářích, že byl problém s fotkou). Chuťově to bylo skvělé-k tomu není prostě co dodat.Ke zvěřině patří zavařenina, tak jsem zvolila hrušky a přikládám foto (ale není, jak ze zámecké hostiny
)
-
Dělám taky tak.
-
Krásný recept, ale fotka je zřejmě opět zkopírovaná
-
To není špatný zoom, to je scanner.
Kláro už vám to psala Maris-fotky výhradně vlastní.
-
Koukni na tu fotku je to zormazaný. Pokus se o menší zoom . Jinak je to dobrej receptík