Srnčí maso po zámecku

Klarak Kuchařka: Klarak

Jiné maso 8 názorů

Suroviny

1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky)
1 lžička koření na divočinu (nebo roztlučený jalovec)
2 lžíce rozpuštěného másla
100 g slaniny
1 cibulka
1 sklenka červeného vína
1 citron
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky.

  2. Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky.

  3. Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem.

  4. Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v chladu.

  5. Před přípravou rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme jemně nakrájenou cibulku a přimícháme maso.

  6. Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.

  7. Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, na kostičky nakrájenou mrkev a celer nebo spařené rozinky.

  8. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme. Podáváme s vařenými krupicovými noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí maso po zámecku

  • Atilla Atilla

    Opravdu musím ohodnotit, a to jen tou nejlepší známkou. Dnes vyzkoušeno ze srnčí kýty a otestováno na myslivcích i nemyslivcích a všichni jen chválili a přidávali si. Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory. :-Q

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to je teda krásné foto:-K:-K:-K vylouplo se z náhodných;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jahodo to se ti povedlo,dle foteček;-)jídlo by se mohlo klidně tak servírovat i na zámku:yes::-K+1Receptík jak vidno je super;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Po dlouhé době jsem byla obdarována srnčím, tak si to užívám. Zvolila jsem tento recept, protože mne zaujal svou jednoduchostí(a také čtu v komentářích, že byl problém s fotkou). Chuťově to bylo skvělé-k tomu není prostě co dodat.Ke zvěřině patří zavařenina, tak jsem zvolila hrušky a přikládám foto (ale není, jak ze zámecké hostiny:-) ):-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám taky tak.

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept, ale fotka je zřejmě opět zkopírovaná:no:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    To není špatný zoom, to je scanner.:-((Kláro už vám to psala Maris-fotky výhradně vlastní.

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Koukni na tu fotku je to zormazaný. Pokus se o menší zoom . Jinak je to dobrej receptík :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: srnčí maso recepty recepty z srnciho masa srnčí maso recepty ze srnčího masa recepty na srnčí maso recept na srnčí maso srnčí maso nejlepší recepty recepty srnčí maso srnci recepty recepty ze srnčího srncí maso recept recept srnčí maso recept ze srnčího masa nejlepší recepty ze srnčího recept na srnčí pokrmy ze srnčího masa srnčí maso cena cena srnčího masa srnčí recept recept srnčí

Zapomněl/a jsem heslo