Nutriční hodnoty (Brambory s balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 549 kJ / 1 565 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
| Tuky | 80,54 g |
| – nasycené | 45,10 g |
| – nenasycené | 27,36 g |
| –– mononenasycené | 23,01 g |
| –– polynenasycené | 4,35 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 808 mg |
| Sodík | 6,35 g |
| Sůl | 15,55 g |
| Sacharidy | 112,57 g |
| – cukry | 20,17 g |
| ––– laktóza | 13,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 brambor | Brambor zimní | 500 g |
| asi 30 dkg asi 30 dkg balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 300 g |
| 1 kelímek 1 kelímek bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce směsi jemně krájeného estragonu nebo bazalky + oregana + petrželky | Estragon sušený | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 hrnek 1 hrnek vývaru z masoxu | Vývar masový | 250 ml |
| tuk na vymazání pekáče | Margarín |