Fofr oběd z tlakáče

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 15 min. + 5 min. 2 porce Drůbeží maso 81 názorů

Suroviny

2 uzená kuřecí stehna
6 středně velkých brambor
100 g slaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...)
1 cibule
1 kápie (nebo jiná čerstvá paprika)
4 stroužky CZ česneku
snítka rozmarýnu
sůl
grilovací koření
Recept si zatím oblíbilo 68 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninku či špek si nakrájíme na proužky, rovněž tak cibuli (tu na půl kroužky) a papriku, česnek na plátky. Syrové brambory zbavíme slupky a nakrájíme na cca 3 mm kolečka.

  2. Do tlakáče dáme slaninu a počkáme, až bude křupavá, pak přihodíme zbytek tzn. cibuli, papriku, česnek a mícháme. Po chvilce přidáme brambory, které osolíme a okořeníme svým oblíbeným kořením.

  3. Uzená stehýnka můžeme taky dokořenit (ale nemusíme). Vhodíme rozmarýn a zavřeme tlakáč. Až začne syčet, tak nastavíme minutku na 5 minut a máme hotovo. Podáváme se salátem.

Poznámka

Tento nápad vznikl v okamžiku, když jsem se zdržela ve městě, kde právě probíhal farmářský trh a já zjistila, že je fůra hodin. V hlavě mě šrotovalo, co bych tak rychle udělala. Vzpomněla jsem si na Janu R., jak si vegetí v Turecku a tím pádem jsem si vzpomněla na její recept na slaninové brambory v papiňáku (viz odkaz) a nápad byl na světě.

http://www.toprecepty.cz/recept/14620-spekove-bram...

Manželem jsem byla pochválena. Nevěřil, že to stihnu tak rychle.

P.S. tlakáč potom, co zazvoní minutka, necháme tak, až se uklidní a půjde bez problémů otevřít.

Doufám, že už je to vše.

Přeju dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 884 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fofr oběd z tlakáče

  • JituleB JituleB

    Dělala jsem dnes k obědu a naprostá spokojenost, je to rychlé, bez hory špinavého nádobí a velká mňamka :yes:
    vařila jsem to poprvé, ale určitě ne naposled :-) ani jsem nestačila vyfotit :-)

    Odpovědět

  • Wlkodlak Wlkodlak

    Toto je super oběd, dělám ho velmi často a je opravdu chutný!! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • paprika1000 paprika1000

    Dnes uvařeno,dobrý rychlý oběd.:yes:

    Odpovědět

  • Marci Marci(neregistrovaný)

    Tak jsem recept zkusila a vynikající :). Komentáře čtu naštěstí až ted. Mám moderní papiňák, ale bála jsem se připálení, tak jsem tak nalila asi deci vody a jinak postupovala podle receptu. Chutné a hlavně rychlé pro případ nouze.
    Děkuji. Marcela:yes:

    Odpovědět

  • kopretinka237 kopretinka237(neregistrovaný)

    Zanett:Po 5 minutách rozhodně vypnout, jinak z brambor bude kaše. Ty se i na 1/4 vaří v papiňáku jen 6 minut.
    Takže, těch 10-15 minut je na to, aby papiňák takzvaně došel. Pak jde otevřít. Nikdy u něj nevypouštějte páru nebo nechlaďte pod studenou vodou a podobně. nemusí se to vždy vyplatit.

    Odpovědět

  • Zanett Zanett

    chci se ujistit, tlakáč začne syčet natáhnu minutku na 5minut, po 5minutách vypnu nebo na zbývajících 10-15 minut ztlumím plamen?

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Recept je zajímavý hlavně tím že ty brambory jsou tak rychle hotovy.Jinak já uzené stehno nejdřív vykostím.Jedno stehno mi stačí na dvě porce.Asi to bude tím že jsem na důchodě 10 let. Autorku zdravím.

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    vyzkoušeno a je to něco úžasného:yes:

    Odpovědět

  • Pallacinka Pallacinka

    Tento recept jsem si vyhlídla na den, kdy u nás byla na návštěvě manželova maminka. Připravila jsem si všechny suroviny, ale na poslední chvíli jsem si v komentářích všimla, že to není vhodné pro moderní papiňák. Ale já mám jenom ten moderní!! Tak co teď? Vzala jsem normální hrnec s poklicí a postupovala jsem přesně podle receptu, jen jsem tam přidala ždibec vody, opravdu jen trochu. Přiklopila pokličkou, nechala na mírném plameni 40 minut. Výsledek byl vynikající, maminka byla nadšená, že jsem v kuchyni strávila necelých 10 minut a pak naservírovala takovou dobrotu. Takže kdo nemáte papiňák, nezoufejte, jde to i v hrnci a časově to vyjde jen o kousek dýl :-) Děkuji za inspiraci.

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    jarda Kadic: Děkuji za odpověď. Bohužel mám jenom "ty nové" papiňáky :-( Bodík jsem přidala, na fotce vypadá to jídlo opravdu suprově :-p:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    zlatovlaska: jestli máš papiňák,v kterém musí zaskakovat pojistka,tak v něm to neuděláš.Potřebuje totiž vytvořit hodně páry.(je v něm ryska,kam musí alespoň minimálně sahat hladina kapaliny)
    Já mám ještě jeden starý,kde tahle pojistka není a v něm to jde parádně.
    Nevím,jakou zkušenost mají ostatní,ale u mě je to takhle.;-) když,tak vyfotim do diskuse;-)

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    hosta: Právě že papiňák ještě ani nezačal syčet a už bylo cítit připálené brambory :-( Ale mě to teda neodradí, určitě to ještě někdy zkusím, třeba se zadaří ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    zlatovlaska: No, v tom zábavně psaném receptu nějak zaniklo, že po těch pěti minutách se papiňák VYPNE - těch 15 minut cca trvá, než trochu zchlade tak, že povolí víko. Nevařila jsi 5+15 minut na ohni?

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Ahojte, o víkendu jsem dělala, nepřidala jsem ani kousek vody a připálilo se mi to ;-( Můžete mi poradit proč? Postupovala jsem přesně podle receptu :-// Díky

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Anna Kocikova: proč by ti mělo přeskakovat:-O:-?:-D:-D přidala jsem ji ráda, je hezčí;-):-):yes: a děkuji:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: co na obed recepty na oběd na víkend co dnes na oběd oběd recept nápad na oběd recepty na oběd sobotní oběd sobotní obědy recepty co na oběd recepty dobrý oběd obědy recepty recepty na dobrý oběd oběd na sobotu oběd oběd na víkend oběd z jednoho hrnce recept na dobry oběd recept na oběd oběd recepty brambory z tlakáče

Zapomněl/a jsem heslo