Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr oběd z tlakáče

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

2. 9. 2011 13:12

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota4 945 kJ / 1 182 kcal
Bílkoviny15,41 g
Tuky85,58 g
Vláknina13,26 g
Cholesterol70 mg
Sodík1 642 mg
Sůl4,00 g
Sacharidy80,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento nápad vznikl v okamžiku, když jsem se zdržela ve městě, kde právě probíhal farmářský trh a já zjistila, že je fůra hodin. V hlavě mě šrotovalo, co bych tak rychle udělala. Vzpomněla jsem si na Janu R., jak si vegetí v Turecku a tím pádem jsem si vzpomněla na její recept na slaninové brambory v papiňáku (viz odkaz) a nápad byl na světě.

http://www.toprecepty.cz/recept/14620-spekove-bram...

Manželem jsem byla pochválena. Nevěřil, že to stihnu tak rychle.

P.S. tlakáč potom, co zazvoní minutka, necháme tak, až se uklidní a půjde bez problémů otevřít.

Doufám, že už je to vše.

Přeju dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

JituleB

23. 6. 2019 16:23

Dělala jsem dnes k obědu a naprostá spokojenost, je to rychlé, bez hory špinavého nádobí a velká mňamka :yes:
vařila jsem to poprvé, ale určitě ne naposled :-) ani jsem nestačila vyfotit :-)

Wlkodlak

14. 3. 2018 17:06

Toto je super oběd, dělám ho velmi často a je opravdu chutný!! :yes::yes::yes:

paprika1000

13. 5. 2017 13:05

Dnes uvařeno,dobrý rychlý oběd.:yes:

Marci

22. 11. 2016 21:41

Tak jsem recept zkusila a vynikající :). Komentáře čtu naštěstí až ted. Mám moderní papiňák, ale bála jsem se připálení, tak jsem tak nalila asi deci vody a jinak postupovala podle receptu. Chutné a hlavně rychlé pro případ nouze.
Děkuji. Marcela:yes:

kopretinka237

21. 3. 2016 09:09

Zanett:Po 5 minutách rozhodně vypnout, jinak z brambor bude kaše. Ty se i na 1/4 vaří v papiňáku jen 6 minut.
Takže, těch 10-15 minut je na to, aby papiňák takzvaně došel. Pak jde otevřít. Nikdy u něj nevypouštějte páru nebo nechlaďte pod studenou vodou a podobně. nemusí se to vždy vyplatit.

Zanett

13. 2. 2016 23:29

chci se ujistit, tlakáč začne syčet natáhnu minutku na 5minut, po 5minutách vypnu nebo na zbývajících 10-15 minut ztlumím plamen?

Karel

27. 11. 2015 16:26

Recept je zajímavý hlavně tím že ty brambory jsou tak rychle hotovy.Jinak já uzené stehno nejdřív vykostím.Jedno stehno mi stačí na dvě porce.Asi to bude tím že jsem na důchodě 10 let. Autorku zdravím.

ella1

20. 8. 2015 07:56

vyzkoušeno a je to něco úžasného:yes:

Pallacinka

18. 6. 2015 15:48

Tento recept jsem si vyhlídla na den, kdy u nás byla na návštěvě manželova maminka. Připravila jsem si všechny suroviny, ale na poslední chvíli jsem si v komentářích všimla, že to není vhodné pro moderní papiňák. Ale já mám jenom ten moderní!! Tak co teď? Vzala jsem normální hrnec s poklicí a postupovala jsem přesně podle receptu, jen jsem tam přidala ždibec vody, opravdu jen trochu. Přiklopila pokličkou, nechala na mírném plameni 40 minut. Výsledek byl vynikající, maminka byla nadšená, že jsem v kuchyni strávila necelých 10 minut a pak naservírovala takovou dobrotu. Takže kdo nemáte papiňák, nezoufejte, jde to i v hrnci a časově to vyjde jen o kousek dýl :-) Děkuji za inspiraci.

zlatovlaska

5. 3. 2015 14:47

jarda Kadic: Děkuji za odpověď. Bohužel mám jenom "ty nové" papiňáky :-( Bodík jsem přidala, na fotce vypadá to jídlo opravdu suprově :-p:yes:

jarda Kadic

3. 3. 2015 12:23

zlatovlaska: jestli máš papiňák,v kterém musí zaskakovat pojistka,tak v něm to neuděláš.Potřebuje totiž vytvořit hodně páry.(je v něm ryska,kam musí alespoň minimálně sahat hladina kapaliny)
Já mám ještě jeden starý,kde tahle pojistka není a v něm to jde parádně.
Nevím,jakou zkušenost mají ostatní,ale u mě je to takhle.;-) když,tak vyfotim do diskuse;-)

zlatovlaska

3. 3. 2015 11:18

hosta: Právě že papiňák ještě ani nezačal syčet a už bylo cítit připálené brambory :-( Ale mě to teda neodradí, určitě to ještě někdy zkusím, třeba se zadaří ;-)

hosta

2. 3. 2015 17:58

zlatovlaska: No, v tom zábavně psaném receptu nějak zaniklo, že po těch pěti minutách se papiňák VYPNE - těch 15 minut cca trvá, než trochu zchlade tak, že povolí víko. Nevařila jsi 5+15 minut na ohni?

zlatovlaska

2. 3. 2015 17:39

Ahojte, o víkendu jsem dělala, nepřidala jsem ani kousek vody a připálilo se mi to ;-( Můžete mi poradit proč? Postupovala jsem přesně podle receptu :-// Díky

rebeka

13. 1. 2013 17:13

Anna Kocikova: proč by ti mělo přeskakovat:-O:-?:-D:-D přidala jsem ji ráda, je hezčí;-):-):yes: a děkuji:-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co na obed recepty na oběd na víkend co dnes na oběd oběd recept nápad na oběd recepty na oběd sobotní oběd sobotní obědy recepty co na oběd recepty dobrý oběd obědy recepty recepty na dobrý oběd oběd na sobotu oběd na víkend oběd oběd z jednoho hrnce recept na dobry oběd recept na oběd brambory z tlakáče oběd recepty

Suroviny: stehno kuřecí uzené, brambory, slanina, cibule, kapie, česnek, rozmarýn, sůl, koření grilovací

TopRecepty.cz

Fofr oběd z tlakáče

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgj6