Nutriční hodnoty (Čokoládový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 28 835 kJ / 6 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 54,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,50 g |
Tuky | 401,30 g |
– nasycené | 241,70 g |
– nenasycené | 137,30 g |
–– mononenasycené | 121,80 g |
–– polynenasycené | 15,50 g |
––– omega 3 | 2,09 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 2,33 g |
Sodík | 709 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 702,00 g |
– cukry | 431,50 g |
––– laktóza | 14,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
300 g 300 g krupicového cukru | Cukr bílý | 300 g |
10 lžic 10 lžic horké vody | Voda | 180 ml |
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
0,5 0,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
tuk na vymazání | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
400 g 400 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
uvařená káva nebo rum na pokapání korpusu | Káva espresso |