Hovězí líčka na víně

cathleen Kuchařka:

Hovězí maso 16 názorů

59

Suroviny

Přibližně 700 g hovězích líček
50 g slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
hovězí vývar
200 ml kvalitního červeného vína
bobkový list
rozmarýn
tymián
petrželová nať
hladká mouka
sádlo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka nakrájíme na větší kusy (kus = porce), vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme na sádle.

  2. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu.

  3. Vložíme maso zpět, přidáme krájený česnek, bobkový list, kytičku bylinek, zalijeme vínem a vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by nám měla šťávu zahustit.

  4. Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat ve 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a dovařit (dodusit).

  5. Podáváme s bramborovou kaší. (Před podáváním můžeme šťávu přecedit).

Poznámka

Recept realizoval I.Vodochodský v pořadu Tescoma s chutí.

Líčka jsou výborným masem a se šťávou nemají chybu.

Po dlouhé době mám recept bez fotky.....ale bylo to opravdu moc dobré, všichni se na to vrhli a fotit pak nebylo co (leda prázdné talíře) :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 423 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na víně

  • miloš miloš(neregistrovaný)

    hovězí líčka na víně a k tomu jako příloha dušená kapusta = božská mana

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na farmářských trzích jsem kromě jiného dostala nádherný kus hovězích líček, tedy toto je náš dnešní oběd. Bodík jsem dala, na fotku musím ještě počkat, neb jako u Ivy - je to tak žravé, že drazí odmítli čekat na nějaké focení.:-D:-D, ale ještě mi porcička zbyla, tak snad ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Johanka Johanka

    Irrena:
    Hovězí i vepřová líčka bývají k dostání v prodejnách firmy Inpost,
    seznam prodejen na www.inpost.cz.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cathleen:Eliza: :-8:-8 Děkuju

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    cathleen: Že jo, taky mě to hned napadlo.. Je krásná a mmch recept rovněž. Koukám, co mi tady uniká za krásy ...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    zizala: :-O proč vyhazovat? Fotka je moc hezká:-8 rozhodně si ji nechám....tedy, jestli můžu:-D:-D;-)
    A díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo....

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ivo, tak jsem včera zrealizovala, moc dobré to bylo:-p:yes: Posílám bodík a fotku, až budeš mít vlastní, tuhle vyhoď :-8

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to bude dobrotisko:-!:-!bodík:yes::yes::-)):-K:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Líčka mohu kdykoliv, v Brně k dostání občas na Lidické a Minské;-).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňam:-p:yes:Ale jsem na tom asi jako Rebeka;-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    krásne suroviny, krásne chute...

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Kurňa kde ta líčka berete, u nás kde lišky dávají dobrou noc jsem ráda že seženu vůbec nějaké maso:-8
    Musí to být dobrota:yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    To musím zkusit, když všichni tak chválíte:-) Já blb jsem je dnes nekoupila, snad se ještě vrátím do města:-O;-)

    rebeka:Nadi, zkus v masně U Procházky, u nás je v Lidlu a tam je dnes měli;-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ještě jedny v mrazáku mám. Takže asi zrealizuju :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O:-O no co to:-?:-?:-? Ivi.. bez fotky:-? a ty:-?:-?:-D:-D:-D
    musí to být neskonalá mana:-p:-p:yes::yes:
    ale líčka v našich končinách, tak jako pupek.. prostě neseženu:-(

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo