Nutriční hodnoty (Čokoládový dort (kulatá forma))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 964 kJ / 3 099 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,50 g |
| Tuky | 54,30 g |
| – nasycené | 17,20 g |
| – nenasycené | 25,00 g |
| –– mononenasycené | 18,80 g |
| –– polynenasycené | 6,20 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 571 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 552,80 g |
| – cukry | 307,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 300 g 300 g cukr moučka | Cukr bílý | 300 g |
| 10 lžic 10 lžic horké vody | Voda | 180 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 1/2 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté | |
| kokos na boky | Kokos strouhaný | |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
| pařížský krém (nebo pudinkový, ty jsou u nás doma nejoblíběnější, viz. v mých předchozí receptech dort podkova na 8 vajec a květina na 12 vajec) |