Cuketová polévka (vegan)

Suroviny

cuketa
(na klasický polévkový hrnec tak 2 menší nebo 1 obrovitánská)
cibule
olej
česnek
sůl
pepř
kmín
koření podle chuti
rostlinná smetana podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme nakrájenou cuketu a delší dobu restujeme.

  2. Já využila čerstvých bylinek a to tymiánu a rozmarýnu a ty jsem tam vložila na provonění + kmín.

  3. Po pár minutách zalijeme vodou a vaříme do změknutí, cca 15 minut. Můžeme zalít vývarem nebo trochu dochutit zdravou vegetou nebo bylinkami, abychom dosáhli intenzivnější chuti.

  4. Po změknutí cukety polévku rozmixujeme. Někdy raději odeberu trochu vody z polévky a postupně ji přidávám při mixování, aby nebyla popřípadě moc řídká.

  5. Dochutíme solí, pepřem a 1-2 stroužky prolisovaného česneku. Můžeme nechat tak nebo přidat rostlinnou smetanu.

  6. Podle chuti můžeme do polévky udělat krutony nebo přidat vypražené tofu nebo tempeh a bylinky.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Komentáře k receptu Cuketová polévka (vegan)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cuketová polévka s tofu veganská cuketová polévka vagan cuketova polevka vegan cuketova vegan polévka vegan a polévky