Nutriční hodnoty (Bramborák s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 195 kJ / 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,19 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,84 g |
| Tuky | 8,34 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 3,59 g |
| –– mononenasycené | 2,86 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 12,96 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 138 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 86,64 g |
| – cukry | 6,02 g |
| ––– laktóza | 0,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg syrových brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (nebo podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| podravka nebo libeček | Kořenící směs sypká | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sýr Niva | Niva 50% t. v s. |