Nutriční hodnoty (Paprikový perkelt s vařenými vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 109 kJ / 1 221 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,09 g |
| Tuky | 91,68 g |
| – nasycené | 46,44 g |
| – nenasycené | 34,80 g |
| –– mononenasycené | 29,94 g |
| –– polynenasycené | 4,86 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 52,08 g |
| – cukry | 12,71 g |
| ––– laktóza | 4,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 Vařená vejce i více | Vejce slepičí | 280 g |
| 3-4 ks 3-4 ks papriky maďarské (slovenské) 3-4ks dle velikosti) | Paprika sladká | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatový protlak | Protlak rajčatový | 15 g |
| 60 g 60 g másla 20+40 g | Máslo kravské | 60 g |
| lžička lžička oleje | Olej řepkový | |
| 50 g 50 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička paprika mletá sladká | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř bílý mletý | Pepř bílý | |
| cibule zelená naťovka | Cibule čerstvá | |
| 100 ml 100 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 600 ml 600 ml voda na podlití dohromady asi 600ml. | Voda | 600 ml |
| Zeleninový bujon - nemusí být | Bujón zeleninový |