Nutriční hodnoty (Paprikový perkelt s vařenými vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 109 kJ / 1 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 37,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,09 g |
Tuky | 91,68 g |
– nasycené | 46,44 g |
– nenasycené | 34,80 g |
–– mononenasycené | 29,94 g |
–– polynenasycené | 4,86 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 52,08 g |
– cukry | 12,71 g |
––– laktóza | 4,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 Vařená vejce i více | Vejce slepičí | 280 g |
3-4 ks 3-4 ks papriky maďarské (slovenské) 3-4ks dle velikosti) | Paprika sladká | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce rajčatový protlak | Protlak rajčatový | 15 g |
60 g 60 g másla 20+40 g | Máslo kravské | 60 g |
lžička lžička oleje | Olej řepkový | |
50 g 50 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
1 lžička 1 lžička paprika mletá sladká | Paprika červená sušená | 1 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř bílý mletý | Pepř bílý | |
cibule zelená naťovka | Cibule čerstvá | |
100 ml 100 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
600 ml 600 ml voda na podlití dohromady asi 600ml. | Voda | 600 ml |
Zeleninový bujon - nemusí být | Bujón zeleninový |