Nutriční hodnoty (Sýrovo-vaječná smaženka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 591 kJ / 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,15 g |
| Tuky | 47,49 g |
| – nasycené | 16,94 g |
| – nenasycené | 21,08 g |
| –– mononenasycené | 16,84 g |
| –– polynenasycené | 4,24 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,44 g |
| Sacharidy | 37,60 g |
| – cukry | 8,50 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g hrubě nastrouhaného sýra (měla jsem už nastrouhaný Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 3 3 vejce uvařená na tvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vejce syrové | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 plátky 2 plátky šunky nebo jiného salámu pro vůni (nemusí být) | Šunka vepřová vařená | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| sekaná petrželka nebo jiné bylinky podle chuti | Petržel nať čerstvá | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| strouhanka na obalení | Strouhanka pšeničná |