Nutriční hodnoty (Lehoučký pivní kváskový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 677 kJ / 2 791 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 87,15 g |
| Tuky | 37,90 g |
| – nasycené | 4,70 g |
| – nenasycené | 30,21 g |
| –– mononenasycené | 16,72 g |
| –– polynenasycené | 13,49 g |
| ––– omega 3 | 2,38 g |
| Vláknina | 39,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,52 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 494,95 g |
| – cukry | 35,27 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 200 ml |
| 200 ml 200 ml piva | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 300 g 300 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce otrub | Otruby pšeničné | 30 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 4-6 g 4-6 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | 5 g |