Nutriční hodnoty (Lehoučký pivní kváskový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 677 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 87,15 g |
Tuky | 37,90 g |
– nasycené | 4,70 g |
– nenasycené | 30,21 g |
–– mononenasycené | 16,72 g |
–– polynenasycené | 13,49 g |
––– omega 3 | 2,38 g |
Vláknina | 39,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,52 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 494,95 g |
– cukry | 35,27 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 200 ml |
200 ml 200 ml piva | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
300 g 300 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce otrub | Otruby pšeničné | 30 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
4-6 g 4-6 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | 5 g |