Nutriční hodnoty (Jarní bramborová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 325 kJ / 556 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,95 g |
Tuky | 22,38 g |
– nasycené | 12,85 g |
– nenasycené | 7,87 g |
–– mononenasycené | 5,92 g |
–– polynenasycené | 1,96 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 18,60 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 60,48 g |
– cukry | 6,68 g |
––– laktóza | 3,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 15 g |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
1 hrst 1 hrst šťovíku | Šťovík listy čerstvé | |
1 svazek 1 svazek medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 250 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání 31% (nebo na vaření 12%) | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
zeleninový vývar (podle potřeby) | Vývar zeleninový | |
libeček | Libeček čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |