Nutriční hodnoty (Božský reveňový koláč (jako dortík))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 404 kJ / 4 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,10 g |
| Tuky | 140,11 g |
| – nasycené | 61,79 g |
| – nenasycené | 65,50 g |
| –– mononenasycené | 50,18 g |
| –– polynenasycené | 15,32 g |
| ––– omega 3 | 1,20 g |
| Vláknina | 39,78 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 737,84 g |
| – cukry | 476,95 g |
| ––– laktóza | 9,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 lžic 8 lžic másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 80 g |
| 0,75 hrnku 0,75 hrnku moučkového cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 0,75 hrnku 0,75 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 312.5 g |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukr | Cukr bílý | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 balíček 1 balíček kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 kg 1 kg reveně | Rebarbora čerstvá | 1000 g |
| 250 g 250 g cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 1 kelímek 1 kelímek zakysané smetana (200 g) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 50 g 50 g tuku (Hery) | Margarín | 50 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |