Nutriční hodnoty (Brambory v kyselé omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 964 kJ / 2 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,30 g |
| Tuky | 127,33 g |
| – nasycené | 81,47 g |
| – nenasycené | 41,37 g |
| –– mononenasycené | 38,03 g |
| –– polynenasycené | 3,33 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 22,99 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 223 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 202,39 g |
| – cukry | 26,66 g |
| ––– laktóza | 16,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| trochu trochu vegety | Kořenící směs sypká | |
| 4 dl 4 dl zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| pažitka nebo zelená petržel | Pažitka čerstvá |