Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka s jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 1 453 kJ / 347 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 11,55 g |
| – nasycené | 7,08 g |
| – nenasycené | 4,28 g |
| –– mononenasycené | 1,04 g |
| –– polynenasycené | 3,24 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 194 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 41,30 g |
| – cukry | 9,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 3 3 větší brambory (možno i více) | Brambor zimní | 150 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| 1,5 litru 1,5 litru vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| tuk | Margarín |