Jáhelník II.

Suroviny

250 g jáhel
500 ml mléka
1 vejce
2 jablka (na kostičky)
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
mix ořechů na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme horkou vodou (zbavíme je tak hořkosti).

  2. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vysypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne kaše, kterou necháme vychladnout.

  3. V míse smícháme vejce, skořici, jablka oloupaná, nakrájená na kostičky a dosladíme medem. Přidáme jáhlovou kaši, pořádně vše promícháme a rozetřeme do koláčové formy. Posypeme ořechy a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 45 minut.

Komentáře k receptu Jáhelník II.

Tématické fráze: jáhelník recept jáhelník jablečný jáhelník makový jahelník koláč z jáhelník recepty jahelník recept na jahelník jahelnik jablecny hořkost jablek jablecny jahelnik recept jahelník s meruňkami recept recept meruňková jahelnik koláč-jáhelník jahelník makový jablečný cesky jahelník jáhelník recept moučník jáhelník ii jáhelník s jablky a drobenkou koláč jahelník