Nutriční hodnoty (Studená rajčatová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 998 kJ / 1 195 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,25 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g | 
| Tuky | 90,50 g | 
| – nasycené | 55,40 g | 
| – nenasycené | 31,30 g | 
| –– mononenasycené | 25,40 g | 
| –– polynenasycené | 5,90 g | 
| ––– omega 3 | 0,75 g | 
| Vláknina | 3,00 g | 
| Cholesterol | 250 mg | 
| Sodík | 175 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 76,25 g | 
| – cukry | 71,25 g | 
| ––– laktóza | 6,25 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1000 ml 1000 ml (1 liter) rajčatová šťáva (napr. z krabice, alebo skla) | Šťáva z rajčete | 1000 ml | 
| 250 ml 250 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml | 
| práškový cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř černý | Pepř černý |