Nutriční hodnoty (Prezidentská bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 547 kJ / 5 628 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,00 g |
| Tuky | 315,86 g |
| – nasycené | 146,27 g |
| – nenasycené | 140,10 g |
| –– mononenasycené | 84,60 g |
| –– polynenasycené | 55,50 g |
| ––– omega 3 | 8,52 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 2,15 g |
| Sodík | 711 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 578,80 g |
| – cukry | 348,60 g |
| ––– laktóza | 11,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 dkg 30 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 30 dkg 30 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 300 g |
| 20 dkg 20 dkg másla | Máslo kravské | 200 g |
| 5 dkg 5 dkg hořké čokolády (nastrouhané) | Čokoláda hořká 40% | 50 g |
| 10 dkg 10 dkg ořechů (mletých, lískových nebo vlašských) | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1/4 litru 1/4 litru smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 6 6 vajec (6 žloutků, sníh ze 6 bílků - přidá se až nakonec) | Vaječný bílek | 198 g |