Nutriční hodnoty (Shmaky v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 269 kJ / 303 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,55 g |
| Tuky | 12,05 g |
| – nasycené | 1,06 g |
| – nenasycené | 10,34 g |
| –– mononenasycené | 7,06 g |
| –– polynenasycené | 3,28 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 4,73 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 16,23 g |
| – cukry | 5,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g šmakounu natural | Šmakoun | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky provensálského koření | Provensálské koření | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky hladké mouky (nebo Solamylu) | Mouka pšeničná hladká | 2 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu Natur (nemusí být) | Bujón zeleninový | 5 g |
| 1 dl 1 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| voda na podlití | Voda |