Nutriční hodnoty (Omáčka s hovězím masem, špekem a cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 365 kJ / 1 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,88 g |
| Tuky | 137,47 g |
| – nasycené | 64,76 g |
| – nenasycené | 70,21 g |
| –– mononenasycené | 59,73 g |
| –– polynenasycené | 10,48 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 340 mg |
| Sodík | 2,82 g |
| Sůl | 6,95 g |
| Sacharidy | 10,95 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
| 15 dkg 15 dkg špeku | Špek | 150 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 hrsti 2 hrsti nakrájené jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| hrst hrst nakrájeného pórku | Pórek čerstvý | |
| žampióny | Žampion čerstvý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| lžička lžička kmínu | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| masox | Bujón hovězí | |
| 3 lžičky 3 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| voda | Voda |