Játra"cibulajdy"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 10 minut příprava,45 minut pečení 4 porce Pokrmy z vnitřností 17 názorů

Suroviny

670 g vepřových jater
4 větší brambory
5 větších cibulí
5 větších stroužků česneku
snítky čerstvého libečku na proložení jater
200 ml sladkého kečupu
150 ml červeného vína
75 ml Soya sauce Indonesia
trochu celého kmínu
trochu mletého pepře
trochu sádla na vymazání zapékací nádoby
čerstvé zelené bylinky na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na předehřátí.

  2. Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm plátky a lehce poprášíme pepřem.

  3. Očištěné brambory nakrájíme na cca 3-4cm kolečka, cibuli na jemné půlkolečka a česnek na plátky.

  4. Sádlem vymazané dno zapékací nádoby zaplníme všemi pokrájenými bramborami a mírně posypeme kmínem. Posypeme plátky česneku a polovinou pokrájené cibule. Položíme snítky libečku, plátky jater a zbytek cibule. Zalijeme červeným vínem (použila jsem polosladký Cabernet), sojovou omáčkou a kečupem.

  5. Přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 25minut péct na nejvyšší stupeň(já mám obyčejnou plynovou). Poté troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme ještě 20 minut. Podáváme se společně upečenými bramborami,ale ke šťávě, které je dost se hodí i rýže.

Poznámka

Vím,že játra nějak extra zdravá nejsou,ale my je máme moc rádi,jak vepřová,tak drůbeží na různé způsoby.Tady tohle je také dobrota a já ji tady ke všem príma receptům z vnitřností přidávám.Původně jsem ještě chtěla přikrájet žampiony,ale to už by bylo chuťově přeplácané.Už tak jsem se musela držet,abych nedala alespoň kousíček osmahnuté slaninky:-) :-) :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 415 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játra"cibulajdy"

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    chocolate:Manžel brambory moc nemusí,ale já zase ano:-)A s tím sosíkem byly opravdu moc príma,nevím,co mi chutnalo víc.Jestli ty brambory,nebo játra:-D:-D
    S vepřovým to bude také dobrota:-p:yes:
    Děkuji:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Moc se mi líbí ty brambory pečené v sosíku, vyzkouším asi s kouskem vepřového masa.Aničko:yes:.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za projevený zájem:yes:milé komentáře:-Ki hodnocení:-)
    Ta poznámka o"nezdravé"surovině je psána úmyslně pro zde"vyvolené"pisatele;-):-DMy máme játra v různých úpravách celkem často,možná v pozdějším věku se to u nás projeví:-Oale to je už zase o něčem jiném...tady na webovkách se vaří to,co nám chutná:-p;-)
    Vašíku po pravdě-měla jsem obavy,jaký bude konečný výsledek:-SByla jsem překvapena křehkostí jater,přišlo mi,že jsou chuťově lepší,než když je dělám kratší dobu na pánvici:-p
    S těmi drůbežími-tak ty bych spíše podusila v těch samých surovinách(bez brambor) právě v té hlubší pánvi.Jen té cibule by muselo být míň(drůb.játra jsou sladší)a nakrájela bych ji na opravdu velice jemné céčka,aby stihla změknout za tu kratší dobu dušení.V troubě peču drůb.játýrka jen v trojobalu-někde na Top tady receptík je:-p:yes:
    Ještě jednou všem díky:-))

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Super recept z jednoho hrnce. Tato rychlá jídla mám nejraději. Dnes koupím játra, ale drůbeží, vepřová moc nemusíme a mám na zítra oběd.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    NEMYSLÍM, ŽE JÁTRA JSOU NĚJAK SPECIELNĚ NEZDRAVÉ !!!! Což játrová paštika, svatební knedlíčky v polévce, játrovky, Jitrnice, atd.atd. Je třeba jíst co nám chutná a ne co se líbí nebo nelíbí Bruselu. To už porodilo tolik kravin že je to na Bohnice.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Aničko. Ty jsi se nějak s jatýrkama nějak rozjela, což mi sedí. Jen dotázek ?? neztvrdnou moc ty vepřový. Zkusila jsi drůbeží. Asi i s nimi by to šlo. jinak +bodík 12

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Ann, moc hezké to máš.. játra máme rádi taky;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Hmm, to vypadá dobře. Játra můžu :yes:+

    Odpovědět

  • senky senky

    U nás zase jedou právě vepřová a takto připravená...no paráda;-):yes::yes: a jak už bylo řečeno níže, v rozumné míře jsou zdravá:-);-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea:;-):-D:-DTy kuřecí mám také nejraději;-)Mám teď čerstvé,druhý den na mrazáku:yes:Luba včera koupil kilo vepřových v Inpostu za 29,90,tak jsem neodolala:-))
    Bibinko ledvinky miluju:-pzbylo Ti;-):-))
    Všem za hezké komentíky i hodnocení děkuji:-*:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Aničko a jak to že tu nejsou žádný podobný:-D:-)):-O? To bylo strachu;-). Vypadají moc dobře, ale já radši kuřecí;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, krásně připravená jatýrka i když je nedělám nijak často, ale toto bude dobré:-p Měli jsme obě vnitřnosti, já hóóódně dobré ledvinky, taťulda si dal 2 porce a 2 porce polévky, co jsem sem dala. Dneska se teda našťouchnul, dám recept, ale až zítra. Ty máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Játra máme rádi, docela bych si je dala, ale vzhledem k časové tísni bude k večeři něco velmi rychlého a tobě posílám bodík:-K:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Já s váma nesouhlasím. Játra jsou zdravá. Obsahují málo tuku a vitamín A, B12 a zinek. Takže určitě jíst, ale kvůli ostatním špatným složkám ne moc často ;-).Hezký recept.:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aničko, vypadá to velmi prima,játra máme rádi;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak často jíst játra kuřecí játra jsou zdravá co obsahují vepřová játra je zdrave jist jatra jsou zdravé játra jsou vepřová játra zdravá játra z trouby jsou kuřecí játra zdravá játra se sosíkem paštika z drub.jater játra zdravé recepty vepřová játra zdravě jatra recept kuřecí játra zdrave jsou játra zdravá jist jatra zdravé recepty z jater kureci jatra z trouby kuřecí játra jsou zdravá ? zdravá vepřová játra k jídlu

Zapomněl/a jsem heslo