Nutriční hodnoty (Staročeská dobrota)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,64 g |
| Tuky | 99,30 g |
| – nasycené | 48,37 g |
| – nenasycené | 49,67 g |
| –– mononenasycené | 42,06 g |
| –– polynenasycené | 7,61 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 21,10 g |
| – cukry | 8,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 sáček 1 sáček předvařeného hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 10 dkg 10 dkg slaniny | Špek | 100 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl (nebo vegeta) | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| uzený jazyk (nebo jiné uzené maso) | Jazyk vepřový uzený | |
| klobása – dle chutě | Klobása |