Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Jitrnice s kysaným zelím a bramborem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

11. 11. 2019 02:10

Suroviny

Porce: 2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 015 kJ / 960 kcal
Bílkoviny10,85 g
Tuky84,96 g
Vláknina12,62 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 4,80 g
Sůl12,00 g
Sacharidy32,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

16. 11. 2019 22:23

:-KPraskání a nepraskání jitrnic -nejvíc záleží, v jakém střevě je prejt nabitý - jestli jen ve vypraném nebo šlemovaném střevě. Vyprané střevo má zachovány všechny vrstvy vaziva a je tedy pevnější a neprůhledné, šlemované má jen tu bazální vrstvu, je tedy tenké a průsvitné. A taková jitrnice praskne vždy, můžete ji obalovat či ohřívat, jak chcete:-D

casino casino

16. 11. 2019 20:24

Tak jsem dnes před pečením v remosce nechal chvíli jelito s jitrničkou zaplavat si v horké vodě...
Doufal jsem, že aspoň jitrnice nepraskne (byla menšího průměru)
No, spletl jsem se..., co mohlo, to prasklo ;-(

MamlajdaD MamlajdaD

14. 11. 2019 13:24

Veronika.Hrozná: Podrobným popisem nemohu sloužit, v komentáři píši, že jsem to nezkoušela. ;-) Většinou si na tuto radu, kterou jsem kdysi dostala, vzpomenu, až když mi jitrnička praskne, tak jako ostatním! :-D Jitrničky moc nekupuji, ony ty z obchodu většinou za moc nestojí. 8-( Ale moc sympatický způsob popisuje JanaDorazinová, to by určitě stálo za vyzkoušení. :yes: Zdravím! :-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 11. 2019 12:38

MamlajdaD: Jak dlouho to v té vodě nechat ? Jen ohřát, nebo i nechat vodu na varu a nechat probublávat, jak dlouho? Uvařit to ? Taky mi praskají, bez uzardění, drzačky drzé, vytečou do pekáčku !

casino casino

13. 11. 2019 20:22

JanaDorazinova:
A je to venku... :-)
Důležité je, že střívka nepraskají :yes: ale proč jste to nahřívání nenapsala už do rcp?:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 11. 2019 15:28

Simona Skolakova: Já je dávám většinou jen do teplé vody a pak dobře osuším a obalím v té mouce :-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 11. 2019 22:28

Já jsem nedávno jelítka dělala tak,že jsem je dala do hlubší pánve zalila troškou vody a přikryla poklicí,tím se ohřály,nechala jsem vodu vyvařit a pak jsem dala trošku omastku a opékala,můžu říci,že to bylo snad prvně kdy mi nepopraskaly;-),ale byla te jen zkouška,třeba se mi to příště tak nepovede,jak píšete,záleží na střívkách a aj na té směsi,my měly kroupová jelita.

bohynovka bohynovka

12. 11. 2019 21:33

No vidite a ja zase zboznuji jitrnicku poradne popraskanou a opecenou:-D.

MamlajdaD MamlajdaD

12. 11. 2019 20:49

Nedá mi to, abych nepřišla také se svým "troškem do mlýna": V restauracích a hospůdkách, kde podávají při "vepřových hodech" opečené jitrnice a jelítka, je nejprve ohřejí v horké vodě a až potom opékají, aby jim to nepraskalo. Nezkoušela jsem to, ale asi vědí, co činí. ;-):-8 Tak jestli někdo vyzkouší, ať dá vědět.:-K

SilviaD SilviaD

12. 11. 2019 11:25

magdalenka: Toto je naozaj pravda, pretože aj u nás keď sa robia jaternice, niektoré črievka sa plnia super a niektoré praskajú už pri plnení. To je potom pri špajdlovaní naozaj super robota :(

casino casino

12. 11. 2019 10:05

Zkoušel jsem kdeco a vychází to přesně jak je většinou psáno: někdy praskne, někdy ne :-// (peču v remosce, nebo v troubě, pokladené plátky podbradku - není nic lepšího, než napůl chrumkavý ovááárek ;-)
No, asi má vliv i složení míšeniny a také jak moc jsou střívka naražená... ;-(

magdalenka magdalenka

12. 11. 2019 08:50

tejaja: praskanie... predavačka v mäsiarstve mi povedala, že je to aj stavom prasiat, že ani ich črevá nie sú ako kedysi...skúšala som piecť pri vyššej, aj nižšej teplote, aj obaliť múkou (vtedy je črevo chrumkavo opečené) aj prepichnúť...niekedy prasknú, niekedy nie...:-8

tejaja tejaja (moderátorka)

12. 11. 2019 08:40

JanaDorazinova: Janka, ak skutočne prepichneš "obal" jaternice, tak nepraskne. Vznikajúca para má kade uniknúť Ale treba dávať pozor, niekedy sa len zdá, že sme to prepichli, ale nie je tomu tak. Hlavne teraz, keď sa mnohé jaternice neplnia do čriev, ale umelých obalov.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 11. 2019 00:02

tejaja: Terezko, mám to vyzkoušené a stejně prasklo. Někdy to vyjde, někdy ne ;-)

hospodyne

11. 11. 2019 23:17

:-K V pátek zabíjíme, už se nemohu dočkat<3

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak ohřát jitrnici jitrnice se zelím opečená jitrnice jak ohřát jitrnice jelito s kysaným zelím jitrnice s brambory recept jitrnice že zelím opečené jitrnice jitrnice se zelím a bramborama zeli k jitrnici jaké zelí k jitrnici? jak ohřát itrnici jaternice se s kysaným zelím jitrnicový prejt se s kysaným zelím opečene jelito jak ohřát kysané zelí zelí k jitrnice opečená jitrnice s brambory vajecina se kysaným zelím recept jitrnice kyselé zelí brambory

Suroviny: jitrnice, mouka hladká, olej, zelí kysané, cukr, slanina, cibule, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Jitrnice s kysaným zelím a bramborem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOEw