Nutriční hodnoty (Strakonické "štrúdle")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 21 886 kJ / 5 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,30 g |
| Tuky | 294,88 g |
| – nasycené | 159,52 g |
| – nenasycené | 125,79 g |
| –– mononenasycené | 101,41 g |
| –– polynenasycené | 24,38 g |
| ––– omega 3 | 1,45 g |
| Vláknina | 51,10 g |
| Cholesterol | 984 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 539,29 g |
| – cukry | 146,57 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 420 g 420 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 420 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 125 g 125 g sádla | Sádlo vepřové | 125 g |
| 10 lžic 10 lžic studené vody | Voda | 180 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 150 g 150 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 150 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1,25 kg 1,25 kg jablek | Jablko čerstvé | 1250 g |
| cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice (nebo koření na jablkový závin) | Skořice ceylonská mletá | |
| rozinky | Rozinky | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| máslo | Máslo kravské | |
| rum | Rum | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |