Nutriční hodnoty (Podmáslová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 916 kJ / 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 61,00 g |
| – nasycené | 38,50 g |
| – nenasycené | 30,00 g |
| –– mononenasycené | 19,00 g |
| –– polynenasycené | 11,00 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 208 mg |
| Sodík | 866 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 54,40 g |
| – cukry | 54,40 g |
| ––– laktóza | 54,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| směs čerstvých hub všeho druhu | Hřib čerstvý | |
| 1 litr 1 litr podmáslí nebo Acida | Podmáslí | 1000 g |
| 1 1 zakysaná smetana (není nutná) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
| 3 3 polévkové lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| asi 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |