

Kaštanové baileys
Suroviny cca.1L
- 2 tyčinky ledových kaštanů
- 1 hořká čokoláda (malá)
- 1 Salko slazené
- 1 šlehačka
- 0,5 l rumu
Postup přípravy receptu
Ve vodní lázni rozpustíme kaštany a čokoládu. Přendáme na oheň, přidáme šlehačku a krátce za stálého míchání povaříme.
Do vychladlé čokolády přidáme Salko a rum. Řádně promícháme a přes sítko nalijeme do láhví. Pokud se zdá moc silné, možno zjemnit Tatrou. Nejlépe chutná s ledem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kaštanové baileys
-
Jitka: bez obav vydrzi I pul roku!Mam to vyzkousene.Je konzervovan alkoholem.
-
Liker vydrzi I pul roku......pokud vydrzi!
-
Jakou má tento lákavý nápoj trvanlivost, když si ho budu chtít připravit k setkání s přáteli?
-
Tak a je uvařeno, už se chladí a můžu říct že jsem dala jen čtvrt litru, toho půl litru si myslím, že je až moc,ale každý podle chuti. Místo hořké čokiny jsem celkem 4x ledové kaštany. Super dobrý
-
Dnes jsem vyzkoušela a chutná to báječně! Rumu jsem dala malinko, protože nejsme zvykli a i tak to je výborné
-
Tak recept je vyzkoušený a musím říct že chutnalo všem a moc!Akorát trvanlivost byla max.do druhého dne
Jinak jsme dali více kaštanů...a silné to stím 0,5 l rumu bylo dost -
Dneska jsme ho udělali ale celou flašku rumu nééééé !!! dali jsme půlku a je to silný jak prase
-
joj - nakoupím a jdu si to udělat, protože tohle nemá chybu. mňam
trvanlivost ? - určitě nevydrží, protože to budu popíjet rychle .)) -
Vypadá to moc pěkně,můžete mi poradit jakou to má trvanlivost?
-
Páááni, to je nádherná fotka
Koukla na mě z náhodných receptů a vypadá tak úžasně, že snad i vyzkouším
-
Nešlo by to přejmenovat na "kaštanový likér" - myslím, že i tak to bude velmi chutné
- snad mi autor promine, ale pokud zde mluvíme o Baileys - tak jedině z irské whiskey NE z rumu!!!!
-
Uvařeno, vyšleháno a vychlazeno... a chutná to báječně. Děkuji Ti Mavlajos47 za pěkný a chutný receptík, posílám ti bodík a fotečky