Nutriční hodnoty (Vepřová kýta s bratislavskou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 136 kJ / 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,64 g |
| Tuky | 45,43 g |
| – nasycené | 22,01 g |
| – nenasycené | 22,79 g |
| –– mononenasycené | 18,18 g |
| –– polynenasycené | 4,61 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 18,57 g |
| – cukry | 13,25 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vepřová kýta (ořech - když si řeknete v masně, tak tam by vám to měli normálně dát, jesti ho mají.) | Vepřová kýta | |
| 2 2 menší cibule nakrájené najemno | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| mrkev nařezaná na klínky | Mrkev čerstvá | |
| celer nařezaný na klínky | Celer bulva čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| olej | Olej řepkový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| citron | Citrón čerstvý | |
| 2 2 větší okurky | Okurka salátová čerstvá |