Nutriční hodnoty (Vepřová kýta s bratislavskou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 136 kJ / 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,64 g |
Tuky | 45,43 g |
– nasycené | 22,01 g |
– nenasycené | 22,79 g |
–– mononenasycené | 18,18 g |
–– polynenasycené | 4,61 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 18,57 g |
– cukry | 13,25 g |
––– laktóza | 1,47 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
vepřová kýta (ořech - když si řeknete v masně, tak tam by vám to měli normálně dát, jesti ho mají.) | Vepřová kýta | |
2 2 menší cibule nakrájené najemno | Cibule čerstvá | 140 g |
3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
mrkev nařezaná na klínky | Mrkev čerstvá | |
celer nařezaný na klínky | Celer bulva čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
olej | Olej řepkový | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
citron | Citrón čerstvý | |
2 2 větší okurky | Okurka salátová čerstvá |