Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aspik s uzenou rybou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie360 kJ /
86 kcal
Bílkoviny3,06 g
Tuky2,22 g
Vláknina6,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinové plátky namočíme do studené vody. Krok 2: Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru. Krok 3: Odstavíme, přecedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit. Krok 4: Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami. Krok 5: Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.

Zveřejněno 26. 5. 2014

Poznámka autorky zizala

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspik s uzenou rybou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXVp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspik s uzenou rybou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXVp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
aspik, uzená ryba v rosolu, losos v aspiku, uzená makrela v rosolu, uzene ryby v rosolu, makrela v aspiku, rybí maso v aspiku, recept na uzenou makrelu v rosolu, recept losos v aspiku, recepty s údenou rybou, uzena makrela v aspiku, ryba v rosolu, rosol z uzene ryby, aspiky, uzený pstruh v rosolu, co s uzenou s rybou uzených ryb, pstruh v aspiku, slané aspikové želatinové, ryby v rosolu recept, domácí aspik rybí

Suroviny:
pstruh, cibule, koření hřebíček, bobkový list, semínka hořčičná, pepř černý, vývar zeleninový, šťáva citronová, želatina, kopr čerstvý, petrželka zelená, omáčka worcesterová, losos uzený

Přidat fotografie receptu