Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 346 kJ / 1 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,66 g |
Tuky | 41,72 g |
– nasycené | 26,12 g |
– nenasycené | 13,66 g |
–– mononenasycené | 10,51 g |
–– polynenasycené | 3,15 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 142 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 128,89 g |
– cukry | 34,76 g |
––– laktóza | 5,86 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 svazek 1 svazek kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
500-600 g 500-600 g brambor (moučných) | Brambor zimní | 550 g |
150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
300 g 300 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |