Nutriční hodnoty (Vepřová kýta na žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 553 kJ / 1 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 224,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,98 g |
| Tuky | 33,17 g |
| – nasycené | 8,66 g |
| – nenasycené | 16,36 g |
| –– mononenasycené | 13,63 g |
| –– polynenasycené | 2,73 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 24,20 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 566 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 21,30 g |
| – cukry | 8,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové kýty | Vepřová kýta | 1000 g |
| 500 g 500 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| tekutá marináda na pečená masa (podle potřeby) | Vepřová plec | |
| tmavá jíška (dle potřeby) | Jíška tmavá instantní | |
| vývar (nebo voda a bujón) | Vývar masový | |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| olej na restování | Olej řepkový |