Nutriční hodnoty (Modelovací hmota I.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 749 kJ / 1 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 36,00 g |
| – nasycené | 13,87 g |
| – nenasycené | 21,44 g |
| –– mononenasycené | 15,65 g |
| –– polynenasycené | 5,79 g |
| ––– omega 3 | 1,43 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 217,50 g |
| – cukry | 217,50 g |
| ––– laktóza | 58,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 15 dkg 15 dkg sušeného mléka Laktino plnotučné (může být i polo.) | Mléko kravské polotučné sušené | 150 g |
| 15 dkg 15 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce glukózového sirupu (může být nahrazenou medem, ale nemá to pak už tu pravou chut falešného marcipánu) | Sirup glukózový | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce oleje (může být použit i 100% tuk) | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce vody (pomalu přidávat) | Voda | 45 ml |
| mandlové aroma | Aroma mandlové |