

Povidla
Postup přípravy receptu
Vyloupané švestky smícháme a octem, cukrem a necháme do druhého dne.
Dáme do trouby péct nejprve na 200-220°C a asi po hodině ztlumit na 150-180°C. Děláme asi 3 a půl hodiny.
Potom rozmixovat dát do sklenic, zalít rumem a zavíčkovat.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Povidla
-
Povidla jsem zkoušela poprvé. Musím říct, že všem moc chutnají. Trošku jsem je inovovala. Měla jsem doma skořicový cukr, který jsem neměla jak uplatnit, tak jsem do jedné várky troch přidala. Opravdu jsou super.
-
tak já to teda zkusím.Ale zítra,budou to první povidla v mým životě.
-
Jednoduchý recept, dala jsem je do "pečky" program marmeláda, tak uvidím, co dám v neděli do buchet
-
Dělám podobně a jsou super. Kyselé to není, ten ocet je tam na rozložení slupek.
-
+3
-
tenhle recept máme ještě po praprababičce - nemají chybu
-
njn povila jsou výborný
-
Veru,ty jsi se do toho vaření pustila s vervou.