Nutriční hodnoty (Zámecký paprikový guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 465 kJ / 2 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,67 g |
| Tuky | 176,32 g |
| – nasycené | 59,89 g |
| – nenasycené | 114,47 g |
| –– mononenasycené | 97,07 g |
| –– polynenasycené | 17,41 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 14,18 g |
| Cholesterol | 358 mg |
| Sodík | 3,30 g |
| Sůl | 8,20 g |
| Sacharidy | 28,59 g |
| – cukry | 11,11 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 600 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100 g 100 g špeku (slaniny) | Špek | 100 g |
| 4 PL 4 PL olivového oleje extra virgin | Olej olivový | 80 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 PL 2 PL paprikové pasty | Pasta papriková | 30 g |
| 1 KL 1 KL sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1/2 KL 1/2 KL pálivé papriky | Paprika pálivá | 3 g |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 l 1 l vývaru nebo voda a kostka | Vývar hovězí | 1000 ml |
| jíška | Jíška máslová | |
| bylinky (nebo jarní cibulka na ozdobu) | Petržel nať čerstvá |