Fritátové nudle (vložka do polévky)

cathleen Kuchařka:

Polévky 10 názorů

517

Suroviny

1 vejce
150 ml mléka
60 g polohrubé mouky
špetka soli
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme na těsto a z něj smažíme na pomaštěné pánvi tenké palačinky.

  2. Nakrájíme je na užší nudle jako výbornou vložku do vývarů.

  3. Pro svátečnější způsob úpravy nudlí můžeme palačinky svinout, nakrájet na tenčí řezy a takhle svinuté je vložit do rozpáleného tuku a osmažit. Podrží si svůj „šnečí“ tvar a jsou i křupavé.

Poznámka

Musím ale spravedlivě přiznat,že moc těchto svátečně upravených fritátových nudlí se do polévky nedostane,chodí mi je ukrádat manžel. Jsou pro něj výborným mlsem....

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fritátové nudle (vložka do polévky)

  • Marky Marky(neregistrovaný)

    Děvčata, dávejme pozor na správné názvosloví. Celestýnské nudle - palačinky, srolované na svítky a nakrájené vložené do polévky, fridátové nudle - palačinky, srolované na svítky, nakrájené a poté znovu opečené.
    Jinak těstíčko na oba druhy je stejné a výborné, přesně jak má Cathleen.

    Odpovědět

  • dedek49 dedek49

    Vůbec se Tvému manžovi nedivím.:-D Znám je už odmala, říkali jsme tomu maminčiny řízečky. Maminka je vždy dělala na závěr po smažení řízků. V tom sádle po smažení ještě dostalz tu správnou chuť.:-p Dodnes je dělávám a spapinkám je ještě dřív, než je oběd.:-* Někdy se obětuji a dávám je do masové polívčičky. V každém případě letí bodíček.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Renča Renča(neregistrovaná)

    Děkuji za receptík - už jsme nevěděli, co do polévky dát jako vložku - moc jsme si pochutnali ;-)

    Odpovědět

  • Ivanka Ivanka(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem je dělala poprvé v životě,ani jsem nikdy o nich neslyšela,ale je to opravdu mňamka.Některté si ale svůj šnečí tvar potvůrky nedržely.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Měla jsem tu zbytek hovězího vývaru, tak jsem do něj udělala fritátové nudle a doufám cathleen, že se nebudeš zlobitm přidala jsem foto a tobě bodík:yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Originální obrázek s tím povídáním!:-D:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    i když chápu - ono je to jedlé v jakémkoli stavu :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-))pak jedině schovat do trezoru s tajným heslem ;-):-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-D:-D Bojím se, že ani sušené nevydrží....manža chodí zobat (navedl ho můj brácha, taky je má rád) nevařené čínské nudle, prý mu chutnají jako oříšky:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mám pro tebe tip - nech je usušit!!!! a v zásobě ti vzdržej. Jsou no :-p:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: fridátové nudle frigatove nudle celestýnské nudle do polévky fridátové nudle recept frydatové nudle frytátové nudle frikátové nudle nudle do polevky fitátové nudle druhy nudlí do polévky fritákové nudle palacinky do polevky frigátové nudle recept smažené nudle do polevky frigátové recept na fridátové nudle ftitatove nudle fridytove nudle palačinkové nudle do polévky fridátovými nudlemi

Zapomněl/a jsem heslo