Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fritátové nudle (vložka do polévky)

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Na fritátové nudle se palačinky rozkrájí na proužky, které se následně usmaží na tuku. Po vychladnutí se z nich stane křupavá vložka do polévky, která se opět do talíře vkládá až těsně před podáváním, aby neztratila své kouzlo a nezměkla předčasně.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 606 kJ /
384 kcal
Bílkoviny19,78 g
Tuky10,41 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy51,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme na těsto a z něj smažíme na pomaštěné pánvi tenké palačinky. Krok 2: Nakrájíme je na užší nudle jako výbornou vložku do vývarů. Krok 3: Pro svátečnější způsob úpravy nudlí můžeme palačinky svinout, nakrájet na tenčí řezy a takhle svinuté je vložit do rozpáleného tuku a osmažit. Podrží si svůj „šnečí“ tvar a jsou i křupavé.

TIP: Jak dlouho nechat odležet těsto na palačinky - rady a tipy

Zveřejněno 18. 12. 2008

Poznámka autorky cathleen

Musím ale spravedlivě přiznat, že moc těchto svátečně upravených fritátových nudlí se do polévky nedostane, chodí mi je ukrádat manžel. Jsou pro něj výborným mlsem....

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fritátové nudle (vložka do polévky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6NJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fritátové nudle (vložka do polévky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6NJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tonja: ale celestýnské nudle a fritátové je rozdíl;-)

Marky: Jak říká Marky, fritátové nudle jsou nudle celestýnské, které jsou navíc ještě opečené nebo osmažené. Většinou se jedná o smažené, vždyť i název mají podle smažení (fritovat = smažit).

Děvčata, dávejme pozor na správné názvosloví. Celestýnské nudle - palačinky, srolované na svítky a nakrájené vložené do polévky, fridátové nudle - palačinky, srolované na svítky, nakrájené a poté znovu opečené.
Jinak těstíčko na oba druhy je stejné a výborné, přesně jak má Cathleen.

Vůbec se Tvému manžovi nedivím.:-D Znám je už odmala, říkali jsme tomu maminčiny řízečky. Maminka je vždy dělala na závěr po smažení řízků. V tom sádle po smažení ještě dostalz tu správnou chuť.:-p Dodnes je dělávám a spapinkám je ještě dřív, než je oběd.:-* Někdy se obětuji a dávám je do masové polívčičky. V každém případě letí bodíček.:yes::yes:

Děkuji za receptík - už jsme nevěděli, co do polévky dát jako vložku - moc jsme si pochutnali ;-)

Tak dnes jsem je dělala poprvé v životě,ani jsem nikdy o nich neslyšela,ale je to opravdu mňamka.Některté si ale svůj šnečí tvar potvůrky nedržely.

Měla jsem tu zbytek hovězího vývaru, tak jsem do něj udělala fritátové nudle a doufám cathleen, že se nebudeš zlobitm přidala jsem foto a tobě bodík:yes::-D

Originální obrázek s tím povídáním!:-D:-)):yes::yes::yes:

i když chápu - ono je to jedlé v jakémkoli stavu :-p

:-))pak jedině schovat do trezoru s tajným heslem ;-):-D

:-D:-D Bojím se, že ani sušené nevydrží....manža chodí zobat (navedl ho můj brácha, taky je má rád) nevařené čínské nudle, prý mu chutnají jako oříšky:-p

mám pro tebe tip - nech je usušit!!!! a v zásobě ti vzdržej. Jsou no :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
fridátové nudle, frigatove nudle, celestýnské nudle do polévky, fridátové nudle recept, frydatové nudle, frytátové nudle, frikátové nudle, jak udělat fridátové nudle, nudle do polevky, druhy nudlí do polévky, fritákové nudle, frigátové nudle recept, fitátové nudle, recept na fridátové nudle, smažené nudle do polevky, palacinky do polevky, ftitatove nudle, palačinkové nudle do polévky, frigátové, fridytove nudle

Suroviny:
vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu