Nutriční hodnoty (Dušené vepřové na víně se švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 762 kJ / 1 855 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,96 g |
| Tuky | 58,37 g |
| – nasycené | 15,98 g |
| – nenasycené | 35,29 g |
| –– mononenasycené | 29,54 g |
| –– polynenasycené | 5,74 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 23,55 g |
| Cholesterol | 416 mg |
| Sodík | 353 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 128,97 g |
| – cukry | 82,28 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřového plecka | Vepřová plec | 600 g |
| 1 1 cibule na plátky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 400 ml 400 ml bílého vína | Víno bílé suché | 400 ml |
| 300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
| 150 g 150 g sušených vypeckovaných švestek | Švestky sušené | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sezam na ozdobu | Sezam loupaný |