Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

nicol.n Kuchařka: nicol.n

4-6 porcí Bezmasá jídla 8 názorů

Suroviny

Těsto:
300 g vařené dýně Hokkaido
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 větší vejce
sůl
pepř
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
tymián
rozmarýn
sůl
muškátový oříšek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout.

  2. Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučené desce vyválíme silnější plát, aby se těsto netrhalo. Poté vykrájíme kolečka.

  3. Náplň připravíme smícháním tvarohu s nasekanými bylinkami. Lehce osolíme, můžeme přidat špetku muškátového oříšku. Připravenou náplň dáváme čajovou lžičkou vždy do středu vykrojeného kolečka. Kolečko přeložíme opatrně v půli a slepíme okraje (např. pomocí vidličky).

  4. Takto připravené pirohy vkládáme do vroucí osolené vody. Když jsou uvařené, vyplavou na hladinu.

Poznámka

Ještě lépe chutnají přelité sýrovou omáčkou (bešamel + tavený sýr) a posypané smaženou cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Tématické fráze: dýnové pyrohy pirohy na slano recept na pirohy dýnové placky plněné sýrem pirohy plněné balkánským sýrem pelmeně recept bryndzou jak se vaří pirohy dýňové tasticky plnene pirohy tvarohove plněné pirohy s tofu pelmeně recept ruzne naplne