Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

nicol.n nicol.n

Středně náročný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 357 kJ /
1 519 kcal
Bílkoviny72,03 g
Tuky24,16 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy245,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout. Krok 2: Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučené desce vyválíme silnější plát, aby se těsto netrhalo. Poté vykrájíme kolečka. Krok 3: Náplň připravíme smícháním tvarohu s nasekanými bylinkami. Lehce osolíme, můžeme přidat špetku muškátového oříšku. Připravenou náplň dáváme čajovou lžičkou vždy do středu vykrojeného kolečka. Kolečko přeložíme opatrně v půli a slepíme okraje (např. pomocí vidličky). Krok 4: Takto připravené pirohy vkládáme do vroucí osolené vody. Když jsou uvařené, vyplavou na hladinu.

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autorky nicol.n

Ještě lépe chutnají přelité sýrovou omáčkou (bešamel + tavený sýr) a posypané smaženou cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvvV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvvV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dal jsem snad 2x tolik mouky co tu píšete, ale těsto je pořád vláčné. To prostě podle tohoto receptu udělat nejde.

Tak mi to nedalo a našla jsem si něco o obojím :-D Takže myslím, že jsem zvolila správný název :-)
Pelmeně jsou podle všeho původem z Ruska, těsto je o něco tužší (mléko,mouka,olej,sůl) a plní se masem.
Pirohy jsou nejspíš ze Slovenska těsto je vláčnější (vařené brambory,mouka,vejce,sůl) a plní se většinou brynzou a posype se cibulkou nebo na sladko třeba s tvarohem, povidly atd. atd.

nicol.n: Správne, presne tak. :yes: U nás sa tomu vtipne hovorí pirohy o tri rohy. ;-)

Ok možné to je. U nás se tomu říká pirohy ať ke to jakákoli úprava:)

Když se to smaží na pánvi (ve friťáku) nebo peče v troubě, tak jsou to "pirohy", když se to vaří ve vodě a pak se k tomu dávají různé omáčky, tak jsou to "pelmeně" :-)

tejaja: právě u nás je hospoda a tam taky mají pirohy s brynzou (vařené).:yes:

No, já mám "pelmeňovadlo", orig. CCCP a z něj jdou taštičky :-D koupat se přímo do vroucí vodičky...
Ale jinak, s těmi pirohy či taštičkami (vařenými, smaženými, pečenými), je to asi podobné jako s mnohým jiným: jiný kraj - jiný nemrav;-)
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=t...

Tématické fráze:
dýnové pyrohy, pirohy na slano, recept na pirohy, dýnové placky plněné sýrem, pirohy plněné balkánským sýrem, pelmeně recept bryndzou, jak se vaří pirohy, dýňové tasticky, plnene pirohy tvarohove, plněné pirohy s tofu, pelmeně recept ruzne naplne

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka polohrubá, mouka hladká, vejce, sůl, pepř, tvaroh měkký, tymián, rozmarýn, sůl, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu