Nutriční hodnoty (Koprová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 995 kJ / 955 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,88 g |
| Tuky | 54,82 g |
| – nasycené | 28,54 g |
| – nenasycené | 20,10 g |
| –– mononenasycené | 14,65 g |
| –– polynenasycené | 5,45 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 6,15 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 367 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 69,05 g |
| – cukry | 12,75 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| kmín (dle chuti) | Kmín | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření 12 % | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská |