Nutriční hodnoty (Koprová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 995 kJ / 955 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 43,24 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,88 g | 
| Tuky | 54,82 g | 
| – nasycené | 28,54 g | 
| – nenasycené | 20,10 g | 
| –– mononenasycené | 14,65 g | 
| –– polynenasycené | 5,45 g | 
| ––– omega 3 | 0,85 g | 
| Vláknina | 6,15 g | 
| Cholesterol | 608 mg | 
| Sodík | 367 mg | 
| Sůl | 0,67 g | 
| Sacharidy | 69,05 g | 
| – cukry | 12,75 g | 
| ––– laktóza | 9,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g | 
| 1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| kmín (dle chuti) | Kmín | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g | 
| 250 ml 250 ml smetany na vaření 12 % | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml | 
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml | 
| sůl | Sůl mořská | 
 
	