Nutriční hodnoty (Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 327 kJ / 3 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,20 g |
| Tuky | 162,63 g |
| – nasycené | 97,81 g |
| – nenasycené | 49,86 g |
| –– mononenasycené | 43,22 g |
| –– polynenasycené | 6,64 g |
| ––– omega 3 | 2,34 g |
| Vláknina | 11,60 g |
| Cholesterol | 716 mg |
| Sodík | 569 mg |
| Sůl | 1,49 g |
| Sacharidy | 317,65 g |
| – cukry | 24,10 g |
| ––– laktóza | 13,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g těstovin (fettuccine, nebo fusilli) | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| 100 g 100 g lososa | Losos filet s kůží | 100 g |
| 430 ml 430 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 430 ml |
| 100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové štávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 30 g 30 g parmezánu | Parmezán | 30 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| čerstvé bylinky - petrželka, pažitka, bazalka) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 žloutek (nebo bramborový škrob na zahuštění) | Vaječný žloutek | 23 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |