Nutriční hodnoty (Křehký makový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 023 kJ / 4 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,70 g |
| Tuky | 220,73 g |
| – nasycené | 99,03 g |
| – nenasycené | 105,93 g |
| –– mononenasycené | 52,71 g |
| –– polynenasycené | 53,22 g |
| ––– omega 3 | 8,55 g |
| Vláknina | 35,80 g |
| Cholesterol | 693 mg |
| Sodík | 584 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 498,76 g |
| – cukry | 269,33 g |
| ––– laktóza | 1,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 125 g 125 g cukru moučka | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 170 g 170 g změklého másla | Máslo kravské | 170 g |
| 800 g 800 g jablek | Jablko čerstvé | 800 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| trochu trochu skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 100 g 100 g strouhaných ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 balíček 1 balíček makové náplně (250 g) |