Nutriční hodnoty (Mrkev na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 504 kJ / 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,08 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 29,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 60,63 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg na hrubo nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 1000 g |
cca 400 g 400 g vepřového na guláš(na nudličky nebo kostičky nakrájané, ale můžete použít bůček) | ||
2 2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (nejlépe přímo z masny, nebo domácí, ne z obchodních řetězců) | Sádlo vepřové | |
3-4 lžičky 3-4 lžičky soli | Sůl mořská | 28 g |
2,5 2,5 polévkové lžíce octa | Ocet lihový | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 1.25 g |
1 1 polévková lžíce cukru moučka (nebo 1,5 lžíce cukr krystal) | Cukr bílý | |
1 1 větší cibulka nebo 2 malé | Cibulka jarní čerstvá | |
hladká mouka a voda na zalití + zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
čerstvý chléb | Chléb pšeničný kváskový |