Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkev na kyselo)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 504 kJ /
360 kcal
Bílkoviny10,08 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,08 g
Tuky2,00 g
– nasycené0,40 g
– nenasycené1,40 g
–– mononenasycené0,20 g
–– polynenasycené1,20 g
––– omega 30,00 g
Vláknina29,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,00 g
Sůl30,00 g
Sacharidy60,63 g
– cukry40,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg na hrubo nastrouhané mrkve Mrkev čerstvá 1000 g
cca 400 g 400 g vepřového na guláš(na nudličky nebo kostičky nakrájané, ale můžete použít bůček)
2 2 vrchovaté polévkové lžíce sádla (nejlépe přímo z masny, nebo domácí, ne z obchodních řetězců) Sádlo vepřové
3-4 lžičky 3-4 lžičky soli Sůl mořská 28 g
2,5 2,5 polévkové lžíce octa Ocet lihový
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého černého pepře Pepř černý mletý 1.25 g
1 1 polévková lžíce cukru moučka (nebo 1,5 lžíce cukr krystal) Cukr bílý
1 1 větší cibulka nebo 2 malé Cibulka jarní čerstvá
hladká mouka a voda na zalití + zahuštění Mouka pšeničná hladká
čerstvý chléb Chléb pšeničný kváskový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.