Nutriční hodnoty (Jablkový koláč se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 129 kJ / 6 962 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,68 g |
| Tuky | 405,20 g |
| – nasycené | 244,53 g |
| – nenasycené | 139,94 g |
| –– mononenasycené | 123,29 g |
| –– polynenasycené | 16,65 g |
| ––– omega 3 | 2,49 g |
| Vláknina | 13,35 g |
| Cholesterol | 2,44 g |
| Sodík | 843 mg |
| Sůl | 2,61 g |
| Sacharidy | 711,15 g |
| – cukry | 392,45 g |
| ––– laktóza | 23,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 250 g 250 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 250 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 300-400 g 300-400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 350 ml |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 45 g |
| 50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 100 g 100 g krystalového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| ovoce výraznější chuti (ostružiny, maliny, jablka...) | Jahody čerstvé |