Nutriční hodnoty (Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 926 kJ / 1 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,70 g |
| Tuky | 72,13 g |
| – nasycené | 32,99 g |
| – nenasycené | 32,76 g |
| –– mononenasycené | 26,15 g |
| –– polynenasycené | 6,61 g |
| ––– omega 3 | 1,29 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 666 mg |
| Sodík | 316 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 151,97 g |
| – cukry | 146,07 g |
| ––– laktóza | 9,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| 200 ml 200 ml bílého jogurtu (nebo kysané smetany) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 170 g 170 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 170 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 7 lžic 7 lžic nastrouhaného tvrdého perníku | Perník | |
| 6 lžic 6 lžic krupicového cukru | Cukr bílý | 72 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |