Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut + naložení masa 4 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

3/4 kg kuřecího masa (prsa)
1/2 sáčku tekuté marinády Gyros (Albert)
1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g)
bílá část z celého pórku
petrželová nať
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na širší proužky a promícháme s polovinou tekuté marinády Gyros (nesolíme, marináda obsahuje dostatek soli).

  2. Dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin. Do pánve dáme pár kapek oleje, na kterém opečeme rozpůlené tři stroužky česneku do zlatova a tyto poté vyjmeme a již nepoužijeme.

  3. Vložíme najemno nakrájenou bílou část pórku, nasekanou hrst petrželové nati, lehce orestujeme a přidáme kuřecí maso naložené v marinádě.

  4. Maso opečeme zprudka, aby zůstalo šťavnaté, a podlijeme smetanou, lehce provaříme, čímž se nám hezky omáčka probarví i zahustí. Podáváme s těstovinou nebo rýží.

Poznámka

Díky koření lehce pikantní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce

Tématické fráze: omáčka na gyros kuřecí gyros gyros omacka gyros recept kuřecí gyros recept gyros recepty kuřecí maso ve smetanové omáčce omáčka gyros kuřecí ve smetanové omáčce kuřecí medailonky s rýží kuřecí gyros na smetaně kuřecí maso gyros kuřecí gyros s rýži omáčka ke gyrosu kuřecí kousky ve smetanové omáčce tekuta marinada gyros omáčky na gyros kuřecí gyros se smetanou gyros se smetanou omáčka ke gyros

Zapomněl/a jsem heslo