Nutriční hodnoty (Knedlíčky z jablko-bramborového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 064 kJ / 1 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,30 g |
| Tuky | 11,07 g |
| – nasycené | 2,68 g |
| – nenasycené | 5,07 g |
| –– mononenasycené | 3,04 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 21,35 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 235,05 g |
| – cukry | 72,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 menší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 4 4 střední, den předem uvařené brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 lžička 1 lžička Solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| 150-200 g 150-200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 175 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| tvrdý tvaroh | Tvaroh tvrdý | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| přepuštěné máslo | Ghí |