Nutriční hodnoty (Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 450 kJ / 3 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,28 g |
| Tuky | 93,67 g |
| – nasycené | 15,36 g |
| – nenasycené | 70,79 g |
| –– mononenasycené | 49,13 g |
| –– polynenasycené | 21,66 g |
| ––– omega 3 | 5,29 g |
| Vláknina | 29,15 g |
| Cholesterol | 528 mg |
| Sodík | 725 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 504,77 g |
| – cukry | 218,02 g |
| ––– laktóza | 6,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 230 g 230 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 230 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku podmáslí | Podmáslí | 125 g |
| 170 g 170 g cukru krupice | Cukr bílý | 170 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžička 1 lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 20 ml 20 ml rumu | Rum | 20 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa (nemusí být) | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 1 banán | Banán čerstvý | 90 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |