Čína
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24 hodin odležet. Poté se zprudka orestují, doplnit můžete zeleninou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 221 kJ / 1 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,18 g |
Tuky | 50,82 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 7,91 g |
Sůl | 20,07 g |
Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z jater, kde jsem přidala sójové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do sóji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o sóju.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2017 12:06
Dajda: ale ved Maizena, kukuričný škrob bol dostať už strašne dááááávno, v čase nášho detstva...
2. 6. 2017 10:42
Dajda:
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století...![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka
ale nepleťte lidem hlavu ![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století...
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
2. 6. 2017 08:25
casino: Jasně, že byl. Nedával se do "číny", která se běžně nevařila, ale škrobilo se s ním prádlo!
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
31. 5. 2017 21:16
Jj, taky si pamatuji tu hrůzu, která se používala jako náhrada sojové omáčky...![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
No, pamatuji si také, že už i v době rozvinutého socialismu byl běžně ke koupi obyčejný škrob...
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
No, pamatuji si také, že už i v době rozvinutého socialismu byl běžně ke koupi obyčejný škrob...
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
31. 5. 2017 18:05
Jana Remkova: Já jsem nepsala, že tam je, naopak - že magi a worcester byla ve své době česká náhrada za nedostatkové zboží
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
31. 5. 2017 16:36
Jana Remkova: No právě, Petr ji taky nevidí! Je to dobré, ale "čína" to fakt není. Zvěřina, brambory a maggi nejsou právě typické čínské suroviny.
Ale u nás už je národním zvykem říkat každému pokrmu, v němž se opékají kousky masa, čína a každému moučníku, kde je krém a piškoty, zase tiramisu.
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
31. 5. 2017 16:13
hosta: Sojovku tam nevidím a tahle "čína" je u nás zatím pořád nejoblíbenější ze všech "rádoby" čín ..
31. 5. 2017 15:56
Petr: Tomu se opravdu zhruba před padesáti lety říkalo v ČR "Čína", v době, kdy sojovku pašovali známí ze zahraničí byla tohle dobrá improvizovaná náhrada, taky jsme to tak vařili
a připadali si světově
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
31. 5. 2017 14:01
Tohle nemá s čínou nic společného
14. 11. 2015 20:01
bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
A chutna mi i dnes
.
A chutna mi i dnes
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
14. 11. 2015 19:58
bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
14. 11. 2015 19:56
Opravdovy narodni "Poklad"
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
14. 11. 2015 19:44
ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
14. 11. 2015 18:43
Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.
5. 5. 2013 09:51
x.XXX.x: a jooo
ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 5 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 5 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 9 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: cina recept čína z vepřového nejlepší recept čína recept na čínu recepty na cinu jak naložit maso na čínu recepty čína jak naložit čínu cina recepty recept čína recept na dobrou cinu recept na čínu-top recepty jak uvařit čínu nejlepsi recept na cinu jak udelat cinu dobrá vepřová čina jak udělat dobrou cinu jak uvarit dobrou čínu dobrá čína nejlepší čína recept
Suroviny: maso kuřecí, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
43 názorů