Čína

Jana Remkova Kuchařka:

Drůbeží maso 43 názorů

520

Suroviny

1/2 kg kuřecího masa (dá se použít libovolné maso včetně zvěřiny)
2 žloutky
3 lžíce oleje
3 feferonky (ale i méně, podle chuti)
2 lžičky worcestru
2 lžičky maggi
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 velká cibule
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky a přidáme všechny ingredience. Necháme uležet minimálně 24 hodin, pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z játry, jen sůl přidáme až po úpravě, ale magi a worcestr přidáme hned.

  2. Po naložení maso prudce orestujeme na oleji, pak stáhneme na menší výkon a doděláme. Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.

Poznámka

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z játry, kde jsem přidala sojové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do soji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o soju.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čína

  • magdalenka magdalenka

    Dajda: ale ved Maizena, kukuričný škrob bol dostať už strašne dááááávno, v čase nášho detstva...

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století... :-D
    Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka ;-) ale nepleťte lidem hlavu :-8
    To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Jasně, že byl. Nedával se do "číny", která se běžně nevařila, ale škrobilo se s ním prádlo! ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Jj, taky si pamatuji tu hrůzu, která se používala jako náhrada sojové omáčky...;-(
    No, pamatuji si také, že už i v době rozvinutého socialismu byl běžně ke koupi obyčejný škrob... ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jana Remkova: Já jsem nepsala, že tam je, naopak - že magi a worcester byla ve své době česká náhrada za nedostatkové zboží:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Remkova: No právě, Petr ji taky nevidí! Je to dobré, ale "čína" to fakt není. Zvěřina, brambory a maggi nejsou právě typické čínské suroviny. :-( Ale u nás už je národním zvykem říkat každému pokrmu, v němž se opékají kousky masa, čína a každému moučníku, kde je krém a piškoty, zase tiramisu. :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    hosta: Sojovku tam nevidím a tahle "čína" je u nás zatím pořád nejoblíbenější ze všech "rádoby" čín ..

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Petr: Tomu se opravdu zhruba před padesáti lety říkalo v ČR "Čína", v době, kdy sojovku pašovali známí ze zahraničí byla tohle dobrá improvizovaná náhrada, taky jsme to tak vařili :-D a připadali si světově ;-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Tohle nemá s čínou nic společného

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
    A chutna mi i dnes;-).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Opravdovy narodni "Poklad" :-//

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá :-)

    Odpovědět

  • ZFranclova ZFranclova

    Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
    A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.

    Odpovědět

  • nicknack nicknack(neregistrovaný)

    x.XXX.x: a jooo :-D ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni ;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo