Čína

Jana Remkova Kuchařka:

Drůbeží maso 34 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

1/2 kg kuřecího masa (dá se použít libovolné maso včetně zvěřiny)
2 žloutky
3 lžíce oleje
3 feferonky (ale i méně, podle chuti)
2 lžičky worcestru
2 lžičky maggi
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 velká cibule
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky a přidáme všechny ingredience. Necháme uležet minimálně 24 hodin, pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z játry, jen sůl přidáme až po úpravě, ale magi a worcestr přidáme hned.

  2. Po naložení maso prudce orestujeme na oleji, pak stáhneme na menší výkon a doděláme. Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.

Poznámka

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z játry, kde jsem přidala sojové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do soji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o soju.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Čína

  • chocolate chocolate

    bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
    A chutna mi i dnes;-).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Opravdovy narodni "Poklad" :-//

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá :-)

    Odpovědět

  • ZFranclova ZFranclova

    Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
    A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.

    Odpovědět

  • nicknack nicknack(neregistrovaný)

    x.XXX.x: a jooo :-D ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni ;-)

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    nicknack: to se pozná hned, jakmile má člověk odlišný názor, neumí vařit- to nevíte?:-O:-D

    Odpovědět

  • nicknack nicknack(neregistrovaný)

    chocolate:myslim ze Petr ma pravdu a rozhodne nechapu jak ste poznala ze neumi varit ???

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    planeta:;-);-) díky

    Odpovědět

  • planeta planeta

    jistě dobré, pěkné foto, stojí za vyzkoušení, dávám do oblíbených:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    PETR:Asi holt neumíš vařit Petře..:-//Oslň nás svým receptem.

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Tohle mi přijde jako čína po "česku", nejsou tam ani ingredience, který by tam být měly. Každopádně ty na asijskou kuchyni si můžete koupit na www.asian-food.cz, zrovna jsem to teď někde našel :))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Díky;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    óóó jééé...:yes::-K:yes:+13:yes:

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    Jani,tuto čínu máme moc rádi,děláme ji s rýží a je výborná.Kdo má rád k tomu zeleninu,ať si ji k tomu dá.Dávámbodík:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo