Čína

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Drůbeží maso 43 názorů

520

Suroviny

1/2 kg kuřecího masa (dá se použít libovolné maso včetně zvěřiny)
2 žloutky
3 lžíce oleje
3 feferonky (ale i méně, podle chuti)
2 lžičky worcestru
2 lžičky maggi
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 velká cibule
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky a přidáme všechny ingredience. Necháme uležet minimálně 24 hodin, pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z játry, jen sůl přidáme až po úpravě, ale magi a worcestr přidáme hned.

  2. Po naložení maso prudce orestujeme na oleji, pak stáhneme na menší výkon a doděláme. Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.

Poznámka

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z játry, kde jsem přidala sojové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do soji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o soju.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čína

  • magdalenka magdalenka

    Dajda: ale ved Maizena, kukuričný škrob bol dostať už strašne dááááávno, v čase nášho detstva...

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století... :-D
    Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka ;-) ale nepleťte lidem hlavu :-8
    To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Jasně, že byl. Nedával se do "číny", která se běžně nevařila, ale škrobilo se s ním prádlo! ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Jj, taky si pamatuji tu hrůzu, která se používala jako náhrada sojové omáčky...;-(
    No, pamatuji si také, že už i v době rozvinutého socialismu byl běžně ke koupi obyčejný škrob... ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jana Remkova: Já jsem nepsala, že tam je, naopak - že magi a worcester byla ve své době česká náhrada za nedostatkové zboží:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Remkova: No právě, Petr ji taky nevidí! Je to dobré, ale "čína" to fakt není. Zvěřina, brambory a maggi nejsou právě typické čínské suroviny. :-( Ale u nás už je národním zvykem říkat každému pokrmu, v němž se opékají kousky masa, čína a každému moučníku, kde je krém a piškoty, zase tiramisu. :-D

    Odpovědět

  • hosta: Sojovku tam nevidím a tahle "čína" je u nás zatím pořád nejoblíbenější ze všech "rádoby" čín ..

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Petr: Tomu se opravdu zhruba před padesáti lety říkalo v ČR "Čína", v době, kdy sojovku pašovali známí ze zahraničí byla tohle dobrá improvizovaná náhrada, taky jsme to tak vařili :-D a připadali si světově ;-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Tohle nemá s čínou nic společného

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
    A chutna mi i dnes;-).

    Odpovědět

  • bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Opravdovy narodni "Poklad" :-//

    Odpovědět

  • ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá :-)

    Odpovědět

  • ZFranclova ZFranclova

    Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
    A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.

    Odpovědět

  • nicknack nicknack(neregistrovaný)

    x.XXX.x: a jooo :-D ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni ;-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: čína z vepřového nejlepší recept cina recept recepty na cinu jak naložit maso na čínu čína jak naložit čínu recept na čínu nejlepsi recept na cinu jak uvařit čínu dobrá vepřová čina recept na dobrou cinu jak udelat cinu jak udělat dobrou cinu jak uvarit dobrou čínu recepty čína nejlepší čína recept cina recepty jak se vaří čína dobrá čína maso na čínu

Zapomněl/a jsem heslo