Nutriční hodnoty (Jablková bábovka s vůní skořice a rumu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 934 kJ / 3 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,40 g |
| Tuky | 108,03 g |
| – nasycené | 61,67 g |
| – nenasycené | 38,49 g |
| –– mononenasycené | 32,84 g |
| –– polynenasycené | 5,65 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 24,60 g |
| Cholesterol | 795 mg |
| Sodík | 312 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 440,23 g |
| – cukry | 221,83 g |
| ––– laktóza | 8,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 150 g 150 g cukru krystal | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |