Nutriční hodnoty (Polévka se zelím a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 333 kJ / 79 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 3,84 g |
| – nasycené | 2,37 g |
| – nenasycené | 1,43 g |
| –– mononenasycené | 0,72 g |
| –– polynenasycené | 0,71 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 2,95 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 7,38 g |
| – cukry | 4,05 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti nakrájeného hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 4 4 žampiony | Žampion čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
| 2 2 polévkové lžíce másla | Máslo kravské | 2 g |
| 3 3 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká |